Ikea povlači komode zbog sedmog smrtnog slučaja

Švedska kompanija Ikea ponovo je najavila povlačenje 29 miliona komoda posle sedmog smrtnog slučaja u kom je život izgubilo jedno dete.
Izvršni direktor kompanije Lars Peterson je izjavio da se Ikea odlučila na opoziv nekoliko vrsta komoda koje mogu lako da se prevrnu ako nisu pričvršćene za zid.
 
Smrt dvogodišnjeg dečaka u Kaliforniji, koji je u maju pronađen zarobljen ispod Ikeine komode "Malm", produbila je sumnju u način na koji je Ikea obavestila javnost o opozivu, koji je prvi put najavljen u junu 2016. godine.
 
Peterson je rekao da je kompanija imala "zaista rasprostranjenu kampanju obaveštavanja" preko socijalnih medija i internet stranice, i da je na imejl adrese 13 miliona ljudi uputila obaveštenje o opozivu.
 
Inače, kako pišu "Novosti", ova komoda može da se kupi i u Srbiji.
  • djura

    22.11.2017 20:52
    uputstvo
    Koji bre srbin čita uputstvo za montažu, to čitaju samo budale...
  • Milos

    22.11.2017 16:45
    ikea
    Te komode je Ikea povukla u Americi bar jos pre dve godine bar. tamo su pod model imenom Malm. Ja sam imao dve takve ko na slici i jedno malo visu oko 9 godina stare, i nazvao ih da pitam jel moze da se vrati jer smo zena i ja planirali da zamenimo za nesto drugacije (nisu nekog kvaliteta) a ovi nam ponudili da dodju da pokupe besplatno, i dali nam cek od $240 za tri. Ja i dan danas ne mogu da verujem. Devet godina smo ih koristili.
    Jeste da ako ih ne prikacis za zid, i ako gornje dve pune ladice izvuces skroz, odma pada napred. Par puta se i desilo skoro.

    All Ikea je meni zakon ipak. Sad prave boljeg kvaliteta a ima i izbora od loseg do jako kvalitetnog Samo skupa je za Srbiju.
    Ajd ziveli.
  • Mile

    22.11.2017 14:41
    @Ćufte
    Mi pratimo svetske trendove i upravo otvorismo Ikea u Srbiji. A ove komode u Srbiji se naročito preporučljive za penzionere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet