Iran poštuje nuklearni sporazum

Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Jukija Amano rekao je danas da Iran poštuje sporazum sa svetskim silama o ograničavanju svojih nuklearnih aktivnosti.
Iran poštuje nuklearni sporazum
Foto: Pixabay
Predsednik SAD Donald Tramp je u oktobru izjavio da SAD neće potvrditi da se Iran pridržava nuklearnog sporazuma, ali nije poništio taj sporazum, kako je obećao u predizbornoj kampanji.
 
Tramp je pitanje tog sporazuma prepustio Kongresu SAD i drugim zemljama koje su potpisale dogovor s Iranom 2015. godine.
 
Iran i šest svetskih sila - SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Nemačka, postigli su 14. jula 2015. sporazum kojim je ograničen iranski nuklearni program u zamenu za ukidanje dela međunarodnih sankcija toj zemlji. Amano je danas na sastanku odbora IAEA rekao da Iran sprovodi svoje obaveze iz tog sporazuma. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet