Sakašvili počeo štrajk glađu u zatvoru

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili ponovo je uhapšen, potvrdio je glavni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko.
U međuvremenu, Sakašvili je u zatvoru započeo štrajk glađu, saopštio je njegov advokat.
 
"Hitno. Uhapsili su Mihaila Sakašvilija", navodi se na Sakašvilijevoj Fejsbuk stranici i pozivaju se njegove pristalice da protestuju ispred pritvorskog centra u kojem se nalazi pre nego što bude odveden na suđenje. Tokom noći više od stotinu njegovih pristalica okupilo se u blizini pritvorskog centra.
 
U sredu su se pristalice lidera ukrajinske opozicije i bivšeg predsednika Gruzije sukobile sa policijom, u kampu koji su demonstranti postavili ispred zgrade parlamenta u Kijevu. To je bio drugi neuspeli pokušaj policije da uhapsi Sakašvilija, lidera opozicione ukrajinske partije Pokret novih snaga, nakon što ga je u utorak privela u njegovom stanu, ali je on tada pobegao uz pomoć demonstranata.
 
Sakašvili je ranije poručio da se neće predati ukrajinskim vlastima nakon što mu je tužilaštvo dalo ultimatum od 24 sata za predaju, a svemu tome je prethodila drama pošto je pretio da će skočiti sa krova kuće u Kijevu.
  • dzoni

    09.12.2017 14:16
    Jel opet pojeo kravatu?
  • Zivan

    09.12.2017 13:03
    Ovaj tipus je politički ekscentrik...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet