VIDEO: Nastavljeni sukobi u Jerusalimu, hiljadu ljudi povređeno

U Jerusalimu, ali i u drugim regionima zapadne obale reke Jordan, nastavljeni su protesti Palestinaca protiv odluke američkog predsednika Donalda Trampa da Sveti grad prizna za prestonicu Izraela, a prema podacima Crvenog polumeseca, dosad je u protestima povređeno više od hiljadu ljudi.
Sukobi koji su izbili juče na Zapadnoj obali između Palestinaca i izraelskih bezbednosnih snaga, danas su nastavljeni. Demonstranti pale gume i kontejnere, dok izraelske bezbednosne službe pokušavaju oklopnim vozilima da raščiste blokirane puteve.
 
Istovremeno, mediji prenose i da policija pokušava demonstrante da rastera suzavcem.
 
 
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je muslimane da ostanu mirni u odgovoru na američko priznanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela.
 
Erdogan je rekao da demonstranti moraju delati u okvirima zakona i demokratije.
 
 
"Sudbina Jerusalima ne može biti ostavljena okupatoru koji od 1967. uzurpira palestinske zemlje bez obzira na zakon i moral", izjavio je turski predsednik.
 
Erdgan je Jerusalim nazvao "očima" i "crvenom linijom" muslimanskog sveta.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.