Uhapšen jedan od najtraženijih svetskih narko-bosova

Kolumbijska policija uhapsila je Huana Karlosa Mesu, jednog od najtraženijih dilera drogom, za čije hapšenje su SAD ponudile nagradu od dva miliona dolara, saopštilo ministarstvo odbrane.
Uhapšen jedan od najtraženijih svetskih narko-bosova
Foto: Pixabay
Mesa, zvani Tom, predvodio je "Apoteku Envigado", kriminalnu organizaciju nastalu nakon pada najvećeg kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara, koga je policija ubila u decembru 1993. 
 
Kolumbijsko ministarstvo je navelo da se Mesa nalazi i na "Klintonovoj listi", nazvanoj po bivšem predsedniku SAD Bilu Klintonu, sačinjenoj u okviru borbe protiv šverca droge i pranja novca. Američko ministarstvo finansija je 2014. označilo "apoteku Envigado" kao organizaciju švercera droge. Mesin klan je takođe optužen za pranje novca i iznude. 
 
Mesa je osumnjičen i za povezanost sa klanom Golf, glavnom kolumbijskom ekipom trgovaca drogom. Kriminalac je, prema pisanju lista El Tiempo, uhapšen dok je slavio rođendan u društvu više žena i jednog od Eskobarovih poručnika. 
 
Kolumbija je najveći svetski proizvođač biljke koka od koje se pravi kokain. U toj zemlji, prema podacima UN, proizvedeno je 866 tona kokaina 2016. godine. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.