Napadač iz Njujorka ostavio poruku za Trampa

Muškarac koji je izveo napad u podzemnoj železnici u Njujorku prethodno je ismevao američkog predsednika Donalda Trampa na društvenim mrežama, saopštilo je tužilaštvo.
Muškarac koji je izveo napad u podzemnoj železnici u Njujorku prethodno je ismevao američkog predsednika Donalda Trampa na društvenim mrežama, saoštilo je tužilaštvo. Osumnjičeni za napad Ajaked Ula, koji je u ponedeljak aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu na Menhetnu, poručio je Trampu na Fejsbuku da "nije uspeo da zaštiti svoju naciju". 
 
Policija je kod njega pronašla zapise koji se odnose na smrt i Ameriku, navodi agencija AP. Na jednom od njih je pisalo: "O Ameriko, umri u svom besu". Američki tužioci podigli su federalne optužnice protiv počinioca napada na Menhetnu. Policija je juče saopštila da je 27-ogodišnjak koji je aktivirao improvizovanu bombu u njujorškom metrou u SAD došao pre sedam godina iz Bangladeša, sa vizom za ljude čiji rođaci su građani SAD ili stalno naseljeni u toj zemlji.
 
Prema zvaničnicima, on je policiji rekao da ga je na napad inspirisala Islamska država ali da nema kontakte s tom grupom. On je prilikom aktiviranja eksploziva pretrpeo povrede stomaka i šaka, a prilikom detonacije je povređeno još troje ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.