Kritičari Erdogana u Nemačkoj na meti motociklističke bande

Nemački televizijski voditelj Jan Bemerman na meti je motociklističke bande "Osmanlije Nemačke" jer kritikuje predsednika Turske Tajipa Redžepa Erdogana, a postoje nagoveštaji da je nalog za progon Bemermana došao iz Turske.
Kritičari Erdogana u Nemačkoj na meti motociklističke bande
Foto: Pixabay
Po podacima javnog servisa ZDF i dnevnika "Štutgarter nahrihten" koje je prenela agencija HINA, kriminalna motociklistička banda "Osmanlije Nemačke" dobila je nalog "Unije evropsko-turskih demokrata" iz Manhajma.
 
Ta unija se smatra neslužbenim ogrankom stranke AKP turskog predsednika Erdogana. Cilj naloga je da se "kazni" Bemerman zbog učestalih "uvreda" na račun turskog predsednika. 
 
Pošto su istražitelji to saznali, vlasti su upozorile Bemermana da se skloni u inostranstvo. 
 
"Osmanlije Nemačke", po saznanjima istražitelja, izvele su niz napada na organizacije koje kritikuju Erdogana. Tako je nedavno izvršen bombaški napad na jedan klub Kurda za šta su osumnjičeni pripadnici te motociklističke bande. 
 
"Aktivnosti 'Osmanlija Nemačka' su zastrašivanje organizacija i osoba koje kritikuju politiku u Turskoj", rekao je za ZDF šef Službe za zaštitu ustavnog poretka u saveznoj pokrajini Severna Rajna Vestfalija Burkhard Frajer
 
Po navodima istražitelja, prenosi ZDF, "Osmanlije" novac dobijaju iz Turske. 
 
Jan Bemerman je marta 2016. godine u svojoj emisiji "NEO Rojal" indirektno povezao Erdogana sa sodomijom, posle čega je Turska tužila tog TV voditelja, ali je tužba odbačena. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet