Požar u staračkom domu u Sloveniji, šestoro povređeno

Najmanje šest osoba je povređeno u požaru koji je juče izbio u staračkom domu u Črnomelju, gradu na jugoistoku Slovenije.
Zbog požara evakuisano je skoro 70 ljudi sa drugog i trećeg sprata. Jedna osoba je zadobila opekotine opasne po život i prebačena je u bolnicu u Ljubljani.
 
U požaru su povređena dva korisnika doma i četvoro zaposlenih, a ostali su evakuisani, rekla je upravnica te ustanove Valerija Lekić Poljšak.
 
Požar je izbio nešto posle 13 sati, a vatrogasci su uspeli da ga ugase za pola sata. Policija je prva došla do doma kada je izbio požar i pomogla u spasavanju.
 
Lekić Poljšak je za RTV Slovenija rekla da je još rano za procenjivanje štete, ali da se pretpostavlja da iznosi između 200.000 i 300.000 evra.
 
Uzrok požara zasad nije poznat.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.