VIDEO: Zbog hladnoće u Americi ajkule umiru, Nijagarini vodopadi se zaledili

Širom SAD, osim jugozapadnih država, ova novogodišnja noć biće hladnija nego obično, javlja CNN i navodi primere zbog kojih će mnogi Amerikanci umesto uživanja u proslavi na otvorenom morati da potraže sklonište od arktičke hladnoće.
Navodi se da u saveznoj državi Masačusets pronalaze mrtve ajkule na obali zaliva Kejp kod, a organizacija koja se bavi očuvanjem populacije atlantske bele ajkule saopštila je da su dve uginule ajkule repke nađene u sredu nakon što su "verovatno tu zalutale zbog šoka izazvanog hladnoćom".
 
U mestu Internešenel Fols u Minesoti, koje u SAD zovu "Nacionalnim zamrzivačem" u sredu ujutru bilo je oko minus 38 stepeni Celzijusa, dok je sledećeg dana u Votertaunu u saveznoj državi Njujork zabeleženo minus 35,5 stepeni Celzijusa, a prethodni ledeni rekord tu je bio za pet stepeni manje.
 
Nije ledeno samo u SAD, što je dokazala jedna od korisnica Twittera u Kanadi postavivši na ovoj društvenoj mreži sliku prozorskog stakla koje je puklo od hladnoće, uz komentar da se "čulo kao pucanj iz pištolja".
 
CNN prenosi da je na Twitter postavljen i video snimak momka iz kanadskog grada Vinipega koji napolju baca vodu iz šolje koja se ledi u vazduhu.
 
Nijagarini vodopadi zaledili su se usled izuzetno niskih temperatura na severoistoku zemlje. Zabeležena je temperatura od minus 34 stepena Celzijusa.
 
 
 
Vašingtonska opservatorija je takođe osvanula okovana ledom, a na društvenim mrežama se komentariše da je zbog vetra osećaj da je temperatura mnogo niža.
 
Velika hladnoća praćena mrazom, snegom i ledenom kišom zahvatila je delove SAD i Kanade, imala je fatalne posledice u nekoliko slučajeva. Na putevima su zabeleženi lančani sudari, zamrznute su cevi, a prijavljeno je više krađa automobila.
 
Oštra zima uticala je i na masovna otkazivanja novogodišnjih proslava, a policija Sinsinatija navodi da se krađe kola dešavaju jer vlasnici ostavljaju neobezbeđene uključene automobile u nameri da zagreju vozilo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.