Filipinci pirotehnikom terali zle duhove, povređena i beba

Gotovo 200 osoba povređeno je tokom novogodišnje noći od petardi na Filipinima, uprkos direktivama predsednika o ograničenoj upotrebi pirotehničkih sredstava.
Filipinci pirotehnikom terali zle duhove, povređena i beba
Foto: Pixabay
Filipinci, koji su pretežno katolici, zbog starog sujeverja smatraju da je maksimum buke neophodan za ispraćaj stare i dolazak Nove godine jer se, kako veruju, na taj način teraju zli dusi.
 
Predsednik Rodrigo Duterte je još u junu 2017. potpisao ukaz u kojem je upotreba petardi i druge pirotehnike dozvoljena samo u zonama pod kontrolom lokalnih vlasti i pod nadzorom stručnog osoblja, prenosi Blic.
 
Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je tokom novogodišnje noći povređena 191 osoba, među kojima jedna 11-mesečna beba i dodalo da je to ipak manji broj u odnosu na prethodne godine.
 
Većina povređenih je zadobila povrede na ulicama Manile od malih petardi veličine šibice čija je prodaja i kupovina bila zabranjena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.