Australija dozvolila izvoz kanabisa u terapeutske svrhe

Australija je odlučila da dozvoli izvoz kanabisa za terapeutske svrhe sa ciljem da poveća izvoz domaćih proizvođača i postane svetski lider u tom sektoru.
Australija dozvolila izvoz kanabisa u terapeutske svrhe
Foto: Pixabay
Prva farma u martu je dobila dozvolu da gaji medicinski kanabis, posle čega je dozvolu dobilo više drugih farmi, jer vlada u tome vidi ekonomski sektor budućnosti.
 
"To je vrlo važna etapa za naše pacijente i za nacionalnu proizvodnju", rekao je australijski ministar zdravlja Greg Hant. Dodao je da će postojanje australijskog tržišta i međunarodnog tržišta poboljšati trajnost te aktivnosti u Australiji.
 
Ministar je rekao da Australija ima ambiciju da bude "prvi proizvođač kanabisa za terapeutske svrhe na svetu", ali da je jedan od uslova za izdavanje dozvole za izvoz da se prihvati da nacionalno tržište uvek treba da ostane prioritet za proizvođača.
 
Rekreativna upotreba kanabisa, poznatog i kao marihuana, zabranjena je u Australiji koja je legalizovala njegovu upotrebu u terapeutske svrhe 2016. godine. Upotreba kanabisa u terapeutske svrhe dozvoljena je u više drugih zemalja kao što su Kanada, Izrael i više država SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet