Mostarski most osvetljen likom Predraga Lucića

Portal tačno.net, Centar za kritičko mišljenje i Centar za mir i multietničku saradnju osvetlili su most u Mostaru likom Predraga Lucića.
Predrag Lucić, jedan od osnivača legendarnog "Feral Tribjuna", umro je u sredu, a od njega se već dva dana opraštaju brojni poštovaoci iz Hrvatske, ali i drugih zemalja. Nedeljnik Novosti i dnevnik Novi list oprostili su se od Lucića na naslovnim stranama i natpisima "Adio, druže" i "Zbogom, druže".
 
 
Zajedno sa Viktorom Ivančićem i Borisom Dežulovićem činio je legendarni trio "Viva Ludež" koji je vodio političko-satirični nedeljnik "Feral Tribjun". Između ostalog, radio je kao ratni reporter, novinar-terenac, kolumnista, reditelj i književnik.
 
Pod svojim imenom u Feralu Lucić se prvi put pojavio 17. februara 1985. godine, a pre toga je nekoliko priloga objavio pod pseudonimom Captain A. Tokom 1988. Feral je bio potpisan s "ulje na vatru dolijevao Studio Ludež", što se odnosilo na Lucića i Dežulovića, beleži hrvatski novinar Boris Pavelić u knjizi "Smijeh slobode – Uvod u Feral Tribune".
 
 
Pisao je i za riječki Novi list, kao i za Radio Slobodna Evropa.
 
Neke od svojih satiričnih pesama je izvodio i u kabareima sa Dežulovićem. Zajedno sa njim objavio je i "Greatest Shits - Antologiju suvremene hrvatske gluposti". Objavio je nekoliko zbirki pesama, poput "Haiku haiku je*em ti maiku", "Ljubavnici iz Verone", "Sun Tzu na prozorčiću", "Bezgaća povijesne zbiljnosti", "Gusle u magli", a naziv poslednje zbirke je "Step by step – Stepinac".
 
Poslednji ispraćaj Predraga Lucića biće u petak u 11.45 na splitskom groblju Lovrinac.
  • Feralovac

    12.01.2018 22:26
    Zbogom dobra dušo koja si dokazivala da kvalitetno novinarstvo uprkos svemu postoji
  • Čitalac

    12.01.2018 12:57
    Ne razumem kontekst ali je divno da se ljudi tako opraštaju od takvog pisca jer on je to pre svega bio...
  • Wolf 359

    12.01.2018 12:35
    Svaka cast za Mostar...Deo pametnog NS-a se pridruzuje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.