Nađeno 250 ukradenih figura koje predstavljaju scenu Hristovog rođenja

Italijanski karabinijeri pronašli su oko 250 ručno pravljenih figura iz 18. veka, koje prikazuju rođenje Isusa Hrista, a koje su proteklih godina ukradene iz crkvenih građevina i privatnih kuća.
Nađeno 250 ukradenih figura koje predstavljaju scenu Hristovog rođenja
Foto: Pixabay
Procenjuje se da je vrednost figura pastira, izrađenih u tradicionalnom napuljskom stilu, preko dva miliona evra, mada su vlasti navele da je njihova umetnička i kulturna vrednost neprocenjiva.
 
Figure su predstavljene na konferenciji za novinare u Rimu. Do sada sada je identifikovano svega 49 zakonitih vlasnika statua, a preostale će biti poverene jednoj fondaciji dok ne budu nađeni vlasnici, rekao je glavni tužilac Izernije Paolo Albano.
 
Zanatlije iz Napulja poznate su širom sveta po izradi veoma realističnih scena Hristovog rođenja koje često zauzimaju veliki prostor dnevnih soba domova tokom božićnih praznika, piše agencija AP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet