Papa Franja o migrantima: I oni se plaše, nije lako razumeti ih

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja ponovo je danas uputio apel za gostoprimstvom prema migrantima, ocenjujući da je "greh odustati od susreta s bližnjima".
"Svaki migrant koji pokuca na naša vrata za nas predstavlja priliku da se sastanemo sa Isusom Hristom koji nam dolazi kao stranac u bilo kojoj epohi, a neki to odbijaju", rekao je papa povodom 104. Svetskog dana migranata i izbeglica.
 
Papa je tokom mise u crkvi Svetog Petra rekao da nije lako "pustiti kulturu drugih u svoje domove, i staviti se u situaciju umesto njih, razumeti njihove misli i njihova iskustva".
 
Argentinski papa, poreklom iz porodice italijanskih emigranata, rekao je da ljudi često odustaju da se približe drugima i radije grade "barijere da bi se branili".
 
"Oni koji dolaze takođe se plaše. Plaše se sukoba, osuđivanja, diskriminacije i neuspeha. Nije greh imati sumnje i strahove, već je greh dopustiti da taj strah utiče na naše odluke, komprimutuje poštovanje i velikodušnost i podstiče mržnju i odbijanje", dodao je papa u svojoj besedi.
 
Franja, papa od marta 2013. godine, redovno poziva na prihvatanje izbeglica i migranata.
 
Papa sutra kreće u osmodnevnu posetu rodnom kontinentu, gde će boraviti u Peruu i Čileu. To će biti njegovo 22 putovanje u inostranstvo.
  • kultura ili ne

    14.01.2018 16:21
    "nije lako pustiti kulturu drugih u svoje domove"

    Nemam ja problem sa kulturom drugih koliko sa nekulturom.
  • Tata Ikun

    14.01.2018 15:27
    Koliko si ti,čika Franjček, primio migranata?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet