Predsednik trudnicama ponudio pomoć od 3,83 dolara

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro nudi trudnicama dodatnu pomoć od 3,83 dolara mesečno.
Predsednik trudnicama ponudio pomoć od 3,83 dolara
Foto: Pixabay
Maduro je tokom godišnjeg obraćanja naciji objavio da će trudnice dobiti mesečni dodatak od 700.000 bolivara. Zvuči mnogo, ali zbog inflacije u toj zemlji, ta suma iznosi samo 3,83 dolara po trenutnom kursu.
 
Nakon rođenja deteta, majke bi trebalo da dobiju dotanih 5,48 dolara. Maduro nije obrazlagao ovu odluku, i ako je reč o maloj sumi, Maduro je zbog ove najave dobio ovacije. 
 
U Venecueli trenutno vlada nestašica lekova, hrane, higijenskih sredstava, i drugih osnovnih namirnica. Ova pomoć trudnicama teško da će pomoći da namire osnovne potrebe. 
 
Jedan dolar trenutno iznosi oko 182.000 bolivara, prema nezvaničnom deviznom kursu. U novembru je on koštao 41.000 bolivara. 
 
Inflacija u Venecueli prošle godine porasla je preko 4.000 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet