Rusija: Izašli iz automobila i umrli od hladnoće

U ruskoj republici Jakutiji, dve osobe su umrle od hladnoće, kada su izašle iz vozila koje se pokvarilo, usled rekordno niskih temperatura koje su zadesile taj region i dostižu čak minus 67 stepeni Celzijusa u nekim oblastima.
U Jakutiji, regionu bogatom dijamantima koji se nalazi na oko 5.311 kilometara istočno od Moskve, gde učenici rutinski odlaze u školu na temperaturama od minus 49 stepeni, nastava je otkazana.
 
Tokom vikenda, dvojica muškaraca su se zaledila i umrla kada su pokušali da prepešače do obližnje farme, nakon što im se automobil pokvario.
 
Kancelarija za medije guvernera Jakutije saopštila je danas da u svim domaćinstvima i poslovnim objektima u regionu centralno grejanje radi regularno i da sva imaju pristup agregatima u slučaju nestanka struje.
 
U ruskom selu Ojmjakon na dalekom istoku Sibira, koje važi za jedno od najhladnijih naseljenih mesta na planeti, 2013.godine je zabeležena najniža temperatura od minus 71 stepen Celzijusa.
  • Smutljivac

    17.01.2018 09:20
    Bokte...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet