Njujork razmatra uvođenje takse za smanjenje gužve

Vlasti Njujorka razmatraju predlog da se vozačima automobila naplaćuje taksa od 11,52 dolara, zbog smanjenja saobraćajne gužve u centru grada.
Njujork razmatra uvođenje takse za smanjenje gužve
Foto: Pixabay
Vozači kamiona morali bi da za ulazak u centar Njujorka plate 25,34 dolara takse, a vozači taksija, Ubera i iznajmljenih vozila između dva i pet dolara po vožnji, navodi agencija AP.
 
Uz mostarinu koja se u Njujorku odavno naplaćuje, naplata nove "takse za gužvu" bi se uvodila postepeno za razne kategorije vozila, do 2020, godine, a obavljala bi se uz pomoć elektronskih uređaja u određenim delovima Njujorka tokom saobraćajnih gužvi.
 
Pokušaja da se usvoje slične mere bilo je i ranije, ali oni nisu prošli zbog kritike uticaja na putnike. Lokalni zvaničnici navode da su mere potrebne i da se ne može više tolerisati "status kvo".
 
London i Singapur naplaćuju slične takse za smanjenje saobraćajnih gužvi, navodi agencija AP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet