Senat usvojio predlog o okončanju blokade vlade SAD

Američki Senat je većinom glasova podržao nacrt privremenog budžeta čime je omogućen ponovni rad američke administracije.
Senat usvojio predlog o okončanju blokade vlade SAD
Foto: Pixabay
Za je glasao 81 senator, dok je 18 bilo protiv.
 
Demokratski senatori su pristali na podršku plana za privremeno finansiranje administracije do 8. februara, kako bi se okončala trodnevna blokada zbog koje nisu radile neke federalne službe.
 
Demokrate su pristali na deblokadu nakon dvodnevnog pregovaranja koje je završeno novim uveravanjima lidera republikanske većine u Senatu da će biti razmotreni predlozi o imigraciji.
 
Zastupnički dom Kongresa prethodno je prihvatio predlog budžeta.
 
Vlada SAD je od subote u blokadi, pošto nije bilo dogovora o budžetu koji su demokrate uslovljavale dogovorom o zaštiti od deportacije 700.000 imigranata, koji su dovedeni u zemlju kao deca i tu ilegalno ostali. Tramp je prekinuo program iz vremena njegovog prethodnika Baraka Obame koji daje zaštitu tim mladim imigrantima. 
 
Republikanci u Senatu imaju tanku većinu, ali je za glasanje o budžetskim pitanjima potrebna kvalifikovana većina od 60 senatora da bi se izbegla opstrukcija parlamenta. Tada su protiv dogovora o budžetu bila i četiri republikanska senatora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet