U zatvorenim prikolicama prevozili 300 migranata

Meksičke vlasti saopštile su da su spasle 300 migranata iz centralne Amerike, koji su se prevozili u veoma opasnim uslovima u zatvorenim kamionskim prikolicama.
U zatvorenim prikolicama prevozili 300 migranata
Foto: Pixabay
Nacionalni institut za imigraciju Meksika saopštio je da su dva kamiona zaustavljena na kontrolnom punktu države Tamaulipas u Meksiku, nedaleko od Teksasa, prenosi AP.
 
Skeneri na kontrolnom punktu otkrili su da se u prikolicama krilo 198 migranata iz Gvatemale, Hondurasa i Salvadora. U prikolicama nisu imali ventilaciju, kao ni mogućnost da se pomere. 
 
Navodi se da je u petak zabeležen sličan slučaj, kada su meksičke vlasti pronašle 102 migranta u kamionu iz Verakruza, koji su pokazivali znake gušenja i dehidracije. 
 
Među nađenima bilo je i desetine dece.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet