Tramp vređao kongresmena demokrata zbog dokumenta o istrazi

Predsednik SAD Donald Tramp izvređao je danas vođu demokrata u Odboru Predstavničkog doma za obaveštajna pitanja Adama Šifa u sklopu rasprave o poverljivim dokumentima republikanaca i demokrata o radu Federalnog istražnog biroa (FBI) na istrazi ruskog mešanja u američke izbore.
Tramp je u petak odobrio objavljivanje poverljivog republikanskog dokumenta koji opisuje zloupotrebu položaja FBI, odnosno prismotru i prisluškivanje člana Trampovog predizbornog tima 2016. godine, Kartera Pejdža, navodi Asošiejted pres.
 
I demokrate i republikanci juče su govorili da Tramp nije u pravu kada tvrdi da je taj objavljeni dokument skinuo s njega krivicu u okviru istrage mešanja Rusije u izbore na kojima je on postao predsednik. Trampov napad na Šifa usledio je pred današnji sastanak Odbora Predstavničkog doma za obaveštajna pitanja, koji treba da razmotri da li da javno objavi i kontra-dokument demokrata.
 
Predsednik SAD je danas na Tviteru nazvao Šifa "jednim od najvećih lažova i 'krtica' u Vašingtonu", i dodao da on "mora biti zaustavljen". Šif je ubrzo uzvratio rekavši da bi američki narod cenio kada bi Tramp, umesto širenja lažnih optužbi po Tviteru, "isključio televizor i pomogao rešavanju krize finansiranja ili bilo čega drugog".
 
Dokument potvrđuje da je FBI počeo kontraobaveštajnu istragu Trampovog izbornog štaba u julu 2016. godine, nekoliko meseci pre nego što je nalog za prismotru zatražen od suda, i da je istragu podstakla informacija o Trampovom tadašnjem pomoćniku Džordžu Papadopulosu. On je prošle godine priznao da je lagao FBI o kontaktima koje je imao s ruskom vladom 2016. godine.
  • mile

    06.02.2018 08:12
    e , moja ameriko ..
    koji klovn , taman ste ga zasluzili !!!
  • zaboravna Beta

    05.02.2018 22:15
    novinska agencija bi mogla da napomene da je americka Demokratska stranka tj Kampanja za Klintonovu platila advokatsku firmu preko koje je placen izmedju ostalih i jedan britanski agent koji je podstrekao FBI da prisluskuje Trampa&co.
    ako vec pisete o slucaju - dajte detalje - hvala unapred!

    #nevolemtrampa
    #nijemebrigazademokrateil'republikance

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.