Dvoje mrtvih, više od 100 povređenih u zemljotresu na Tajvanu

Dve osobe su poginule, a više od 100 je povređeno u zemljotresu magnitude 6,4 koji je danas pogodio istočni deo Tajvana, saopštila je vlada.
Premijer Vilijam Lai je rekao da su nastradali u srušenom hotelu u gradu Hualienu.
 
Državna novinska agencija CNA javila je da se urušio donji sprat hotela Maršal, u okrugu Hualien i da se veruje da unutra ima zarobljenih ljudi. Po navodima lokalnih medija više zgrada je srušeno, a oko tridest ljudi zarobljeno je u srušenom hotelu. 
 
Tavanski mediji javljaju da se drugi hotel, "Bjutiful Lajf hotel" nakrivio.
 
Potres je registrovan danas u 23.50 po lokalnom vremenu (16.50 po centralnoevropskom vremenu), epicentar je bio 21 kilometar severoistočno od luke Hualien, na istočnoj obali Tajvana, a žarište zemljotresa na maloj dubini od oko 9,4 kilometra ispod površine tla, saopštio je Američki geološki institut (USGS).
 
Ovog vikenda bio je takođe jedan zemljotres magnitude preko šest kod obale Hualiena. Tajvan je u takozvanom "Vatrenom pojasu Tihog okeana", gde su česti zemljotresi i erupcije vulkana.
Taiwan’s Apple Daily newspaper publishing photos of the damage in Hualien pic.twitter.com/gSFxGB8lfi

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).