Poslanici za ukidanje letnjeg i zimskog računanja vremena

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su danas u Strazburu rezoluciju kojom se predlaže odustajanje od režima letnjeg i zimskog računanja vremena u EU.
Poslanici za ukidanje letnjeg i zimskog računanja vremena
Foto: Pixabay
Poslanici Evropskog parlamenta su odlučili da Evropskoj komisiji predlože ukidanje letnjeg i zimskog računanja vremena.
 
Veruje se da promena sata negativno utiče na mentalno i fizičko zdravlje ljudi.
  • NS49

    08.02.2018 20:30
    Šteta bi bilo to da se ukine a po meni bi trebalo prelaziti na letnje radno vreme već krajem februara a vraćati se na zimsko krajem novembra a ni ideja da stalno usvojimo letnje vreme nije loša a mi možemo sami za sebe da ruadimo šta nam volja i nemoramo baš u svemu da slušamo EU.
  • /

    08.02.2018 19:09
    /
    stvarno ste vise ... cela nacija.
    u jugoslaviji su kazaljke prvi put pomerene na prolece
    tako da je zimsko racunanje ono bez pomeranja

  • Brugi

    08.02.2018 19:05
    Ostace "zimsko"
    Za sve koji se pitaju, ostace tzv. "zimsko" racunanje vremena, jer to je ono sto je osnova. Tu pripadamo po vremenskim zonama i mi i, recimo, Francuzi. A Grci, Rumuni i Bugari su u drugoj vremenskoj zoni. Tako da svi koji dizu frku sto im se spavanje pomera sat vremena dva puta godisnje pa su "grogi", neka se raduju kada u najduzim danima u godini mrak bude padao vec u 19-19:30.

    Nikad mi nije bilo jasno da li ti sto gundjaju zaista osecaju neke probleme ili se foliraju, jer je to izgleda "in". A ako i osecaju, koliko to traje - dan, dva, tri...? Kako li bi tek preziveli neki ozbiljniji jet lag, daleko bilo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.