Britanija će bez sporazuma o Bregzitu trpeti gubitak od 252 milijarde funti

Britanska ekonomija pretrpeće gubitak od 252 milijarde funti ukoliko bi premijerka Tereza Mej ispunila pretnju da London izađe iz članstva EU bez dogovora, rezulati su novih analiza.
Britanija će bez sporazuma o Bregzitu trpeti gubitak od 252 milijarde funti
Foto: Pixabay
Prema rezultatima analize u koju je uvid imao list "Indipendent", Bregzit bez dogovora sa EU značio bi pad bruto domaćeg proizvoda za više od četvrtine triliona funti u narednih 15 godina.
 
"Manje štetni uslovi izlaska, prema kojim bi Britanija obezbedila sporazum o slobodnoj trgovini sa ostatkom EU i dalje će u istom periodu rezultirati smanjenjem nacionalne proizvodnje za 131 milijardu funti", ističe se u studiji.
 
Rezultati ispitivanja govore da će čak i u slučaju potpunog zaokreta britanske Vlade, što znači izlazak sa jedinstvenog tržišta i carinske unije, to odneti 52 milijardi funti od ekonomskog rasta.
 
Organizacija "Najbolje za Britaniju" koja vodi kampanju za zaustavljanje Bregzita, navodi da rezultati istraživanja zasnovani na analizama vlasti, u potpunosti ukazuju na "Bregzitovsku crnu rupu u središtu ekonomije".
 
"Na žalost, vidimo da ekonomske analize postaju činjenice i to znači da se suočavamo sa velikim udarcem zbog Bregzita. Gubitak više milijardi znači manje novca za zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i javne službe. To govori da je najbolje ostati i zadržati postojeći sporazum", kaže predsednik organizacije "Najbolje za Britaniju" Mark Meloh-Braun.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.