Pakistan zabranio promociju Dana zaljubljenih

Pakistan je drugu godinu zaredom zabranio bilo kakvo medijsko praćenje ili promociju Dana zaljubljenih, pošto je ranije islamski sud taj praznik proglasio neislamskim.
Pakistan zabranio promociju Dana zaljubljenih
Foto: Pixabay
Pakistansko regulatorno telo elektronskih medija (Pemra) upozorilo je radijske i televizijske emitere da ne prate nikakve događaje koji imaju veze sa Danom zaljubljenih.
 
Zabrana je prvi put uvedena prošle godine pošto je ga je visoki sud u Islamabadu proglasio kulturnim uvozom sa zapada i protivnom islamskom učenju.
 
Mnogi mladi u Pakistanu, zemlji s ogromnom muslimanskom većinom u kojoj je 60 odsto stanovništva mlađe od 30 godina, zadnjih godina prigrlili su tradiciju darivanja cveća, srca i slatkiša 14. februara. 
 
Versko-politički aktivisti i ekstremne stranke takvo ponašanje, međutim, smatraju nemoralnim.
  • Lidija

    11.02.2018 22:26
    I treba. Ako pitate sve srbe koji je praznik ljubavi, vecina ce odgovoriti 14.02. Sv Valentino, a nemaju pojma da su to mladenci. Nije dobro nametanje katolickih praznika drugim verama. U zadnje vreme se obelezava i noc vestica. Dokle?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.