VIDEO: Najgora oluja u poslednjih 60 godina pogodila Tongu

Najgora oluja u poslednjih 60 godina poharala je pacifičku ostrvsku državu Tongu.
Ciklon četvrte kategorije nazvan Gita pogodio je sinoć ostrvsku državu Tongu, koja je ranije proglasila vanredno stanje zbog upozorenja na moguću najsnažniju oluju u svojoj istoriji. Očekivalo se da će ojačati do pete kategorije pre nego što stigne do Tonge.
 
Snažni vetrovi brzine oko 230 kilometara na sat trgali su krovove s kuća i čupali električne stubove iz zemlje. Mediji javljaju da je više od polovine svih kuća i zgrada u državi uništeno ili oštećeno. Uništena je i zgrada parlamenta, koja je bila starija od 100 godina.
 
Meteorološke službe objavile su da je Gita najgora oluja koja je pogodila Tongu od početka modernog merenja.
 
Ciklon Gita sada se kreće prema Fidžiju i stručnjaci predviđaju da će tokom dana ojačati do najviše, pete kategorije. Međutim, ne bi trebalo da pogodi najgušće naseljena područja. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet