Posle Skoplja i Solun da promeni ime aerodroma

Gradonačelnik Soluna Janis Butaris ocenio je da bi i Grci mogli da razmisle o promeni imena solunskog aerodroma "Makedonija", nekoliko sedmica pošto je makedonski premijer Zoran Zaev najavio promenu imena skopske vazdušne luke "Aleksandar Makedonski".
Posle Skoplja i Solun da promeni ime aerodroma
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Ne tvrdim da treba da se promeni ime, samo postavljam pitanje, pošto ime Makedonija izaziva podele i u svetu i kod nas. Od tog problema svi gubimo", rekao je Butaris.
 
Gradonačelnik Soluna predložio je da aerodrom u tom gradu nosi ime najboljeg grčkog košarkaša svih vremena, Nikosa Galisa, nekadašnje legende solunskog Arisa i jedinog Grka u košarkaškoj kući slavnih.
 
Kao dodatni razlog za promenu imena aerodroma, Butaris navodi da ozbiljan broj turista koji slete u Solun misle da su, u stvari, stigli u Skoplje.
 
Butaris, takođe, smatra da bi odugovlačenje rešavanja 27 godina dugog spora sa Makedonijom oko imena nanelo štetu Grčkoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet