Šef holandske diplomatije podneo ostavku zbog laži

Holandski ministar spoljnih poslova Halbe Zejlstra podneo je danas ostavku, dan nakon što je priznao da je lagao kada je 2016. godine izjavio da je prisustvovao sastanku na kojem je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da ima detaljne planove za "veliku Rusiju".
Kako je naveo u obrazloženju svoje odluke, njegov kredibilitet je time toliko narušen da je nemoguće da nastavi svoj posao.
 
Tokom predizborne kampanje pre dve godine, Zejlstra je rekao da je 2006. godine bio u Putinovoj dači kada je čuo kako lider Kremlja govori o planovima za "veliku Rusiju" koja bi, navodno, obuhvatila i neke ruske susede.
 
Medjutim, u ponedeljak je priznao da nikada nije bio na sastanku s Putinom i da je za navodni Putinov komentar čuo "iz druge ruke".
  • nebojeb

    13.02.2018 22:18
    Ni za milijardu godina ovde niko nece podneti ostavku.
  • Justin

    13.02.2018 21:14
    A doktor Stefanović video ugovor sa Fijatom?

    https://www.youtube.com/watch?v=rYaM1oL8z-Y
  • SRB

    13.02.2018 20:04
    Eh, Av Ave-e...čitaj i uči se

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.