Izraelska policija optužila premijera za mito

Izraelska policija predložila je državnom tužiocu Izraela da premijera Benjamina Netanjahua optuži za dva slučaja primanja mita.
Izraelski mediji navode da je Netanjahu primao poklone od biznismena i da je pravio dogovor sa jednim izraelskim izdavačem o smanjenju medijske konkurencije, zarad pozitivnijih tekstova u novinama.
 
Izraelski premijer je večeras izjavio da je radio za Izrael čitav svoj život i najavio da će ostati na toj funkciji. On je dodao da je sve što je radio bilo za zemlju, a "ne za cigare od prijatelja i ne za bolje medijsko pokrivanje".
 
Izraelski lider je ponovo porekao da je primao skupe poklone, uključujući skupe cigare i šampanjac od holivudskog mogula, producenta Arnona Milhana u zamenu za usluge. Netanjahu je nastojao da se usvoji takozvani Zakon Milhan kojim bi bio smanjen porez za Izraelce koji se vrate u Izrael posle izvesnog vremena provedenog u inostranstvu.
 
On je takođe osumnjičen da se dogovorao s izdavačem tiražnog izarelskog lista Jediot ahronota da povoljnije izveštava o njemu u zamenu za smanjenje uticaja konkurentskog dnevnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet