Osam država izgubilo pravo glasa u UN zbog duga

Venecueli i Libiji onemogućeno je glasanje na Generalnoj skupštini UN, treći put u poslednje tri godine, zbog duga od više miliona dolara svetskoj organizaciji.
Među zemljama koje su takođe izgubile pravo glasa su Centralnoafrička Republika, Dominikanska Republika, Maršalova Ostrva, Surinam, Jemen i Ekvatorijalna Gvineja.
 
Generalni sekretar UN Antonio Gutereš obavestio je Generalnu skupštinu krajem januara da je 14 zemalja, među kojima su Venecuela i Libija u dugovima, a portparol Skupštine Brenden Varma potvrdio je da su Libija i Venecuela izgubile pravo glasa kao rezultat toga.
 
Prema pismu koje je Gutereš poslao predsedniku Skupštine, Venecuela duguje oko 25 miliona dolara, a Libija šest, koje moraju da plate kako bi im se pravo glasa vratilo.
 
U rezoluciji se navodi i da je državama Komoros, Gvineja Bisao, Sao Tome i Prinsipe i Somalija dozvoljeno da glasaju uprkos dugovanjima.
  • Koagulant

    14.02.2018 15:25
    Prvo ih razoris pa im onds nedas glas pa lazno optuzis za genocid i hemijsko oruzje pa bombardujes. tako u krug

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.