SAD podigle optužnice protiv 13 Rusa i tri kompanije zbog mešanja u izbore

Federalno tužilaštvo SAD podiglo je danas optužnice protiv 13 državljana Rusije i tri ruske kompanije zbog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. godine.
SAD podigle optužnice protiv 13 Rusa i tri kompanije zbog mešanja u izbore
Foto: Pixabay
Kancelarija specijalnog savetnika Roberta Mulera saopštila je da su se optuženi predstavljaji kao američki građani i upravljali profilima na društvenim mrežama kako bi privukli pažnju javnosti u SAD tokom izborne trke republikabca Donalda Trampa i kandidatkinje demokrata Hilari Klinton. 
 
Oni se terete da su prekršili krivične zakone SAD mešajući se u američke predsednike izbore i političke procese u toj zemlji, navodi AP. 
 
Protiv njih su podnete optužnice za zaveru, bankaske i internet prevare i teže krađe identiteta. U optužnici se navodi ad su oni koristili kompjuterske sisteme u SAD kako bi prikrili "rusko poreklo" svojih aktivnosti, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). 
 
Vest o podizanju optužnica objavila je kancelarija specijalnog savetnika Roberta Mulera koja istražuje navodno rusko mešanje u predsednike izbore u SAD. Bela kuća nije komentarisala podizanje optužnica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet