Šestorica Palestinaca planirali atentat na izraelskog ministra

Vlasti Izraela uhapsile su šestoricu Palestinaca pod sumnjom da planiraju napad na izraelskog ministra odbrane Avigdora Libermana i drugih Izraelaca na Zapadnoj obali, saopšteno je iz izraelske bezbednosne službe Šin Bet.
U saopštenju se navodi da su osumnjičeni povezani sa islamističkom džihadističkom grupom i da su bili aktivni u području Vitlejema, gde su nastojali da izvrše oružani napad protiv izraelskih civila i pripadnika bezbednosnih snaga.
 
Osim toga, pojedine grupe su planirale da napadnu Libermanovo vozilo kada se vozio prema svojoj kući u naselju na Zapadnoj obali. Kako navodi Šin Bet, osumnjičeni su pokušali da dođu do eksplozivnog materijala, kako bi napravili bombu, te su se čak povezali sa terorističkim elementima u Gazi za potrebe finansiranja.
 
- Nakon što nisu uspeli da nabave materijal, odlučili su da naprave 'lažnu napravu', kako bi dobili priznanje za svoje postupke i omogućili izvođenje novih napada - navodi se u saopštenju.
 
Vojni sud u Izraelu će podići optužnice protiv šestorice uhapšenih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet