Uhapšen guverner letonske Centralne banke

Pripadnici letonske Kancelarije protiv korupcije uhapsili su guvernera Centralne banke Letonije Ilmarsa Rimsevisa.
Rimsevis je uhapšen u subotu uveče i posle nekoliko sati ispitivanja odveden je u pritvor, preneli su mediji koji nisu precizirali razlog hapšenja. Kancelarija protiv korupcije nije želela da komentariše vest o hapšenju navodeći da će izneti više detalja čim to bude bilo moguće.
 
Hapšenje guvernera potvrdio je i premijer Letonije Maris Kucinskis koji je rekao da vlada nema nameru da se meša u rad Kancelarije protiv korupcije.
 
Letonska vlada će sutra održati hitnu sednicu posle hapšenja Rimsevisa, guvernera od 2001. godine.
 
Letonija je članica zone evra, a Rimsevis je takođe član Saveta guvernera, glavnog organa Evropske centralne banke, koji je sastavljen od guvernera centralnih banaka 19 zemalja članica zone evra.
  • ntn

    18.02.2018 16:19
    Eh, lako je njima
    Oni imaju kancelariju za borbu protiv korupcije, dok mi imamo Agenciju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet