Saudijke će bez dozvole muškarca moći da pokrenu svoj biznis

Saudijke će od sada moći da započnu privatni biznis bez saglasnosti muškog dela porodice u cilju podsticanja privatnog sektora u Saudijskoj Arabiji, saopštila je tamošnja vlada.
Saudijke će bez dozvole muškarca moći da pokrenu svoj biznis
Foto: Pixabay
"Žene će od sada moći da započnu sopstveni biznis bez odobrenja tutora (muškarca u porodici)", saopštilo je saudijsko Ministarstvo trgovine i investicija.
 
Saudijke su do sada morale da imaju odobrenje muškarca u porodici, obično supruga, oca ili brata, kako bi započele privatno poslovanje.
 
Saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman prošle godine je pokrenuo niz reformi kako bi podstakao učešće žena u javnom životu. Cilj nove mere je povećanje učešća žena u privatnom biznisu sa 22 na 30 odsto do 2030. godine.
 
Saudijke se inače suočavaju s mnogim ograničenjima, jer ne mogu da putuju, studiraju ili obavljaju druge aktivnosti bez saglasnosti muškog dela porodice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.