VIDEO: Erupcija vulkana u Indoneziji, izbacio stub pepela visok pet kilometara

Vulkan na indonežanskom ostrvu Sumatri eruptirao je, šaljući niz padine bujicu usijanog gasa dužu od četiri kilometra, objavio je indonežanski zvaničnik.
Sinabung je tokom najnovije aktivnosti takođe u atmosferu izbacio stub pepela visok pet kilometara, rekao je portparol državne agencije za upravljanje u slučajevima katastrofa Sutopo Nugroho. Dodao je da niko nije stradao.
 
Vulkan visine 2.460 metara povremeno eruptira od druge polovine 2013. godine, zbog čega su hiljade ljudi bile prisiljene da napuste svoje domove. Od juna 2015. godine na snazi je najviši nivo pripravnosti za slučajeve prirodnih katastrofa.
 
Planina Agung na ostrvu Bali takođe je aktivna već više meseci, ali je nakon dužeg zatišja zona zabrane prilaska ovog meseca sužena na četiri kilometra, sa deset, koliko je iznosila u novembru.
 
Indonezija je smeštena na Pacifičkom vatrenom prstenu, području poznatom po seizmičkoj aktivnosti i vulkanskim erupcijama. Na njenoj teritoriji nalazi se oko 130 aktivnih vulkana.
 
  • Pawlle

    19.02.2018 20:16
    Posaljimo vucica i nasem trosku da ugasi vulkan ili da im prica jako vulkan nije ni eruptirao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.