Sve više gladnih u Africi

Širom afričkog kontinenta pothranjeno je 224 miliona ljudi, upozorio je pomoćnik generalnog direktora FAO za Afriku.
Sve više gladnih u Africi
Foto: Pixabay
Bukar Tidžani je na konferenciji o Africi u Kartumu, koju je organizovala Organizacija UN za hranu i poljoprivredu (FAO) rekao da je ta situacija zabrinjavajuća posebno obzirom da broj stanovnika na afričkom kontinentu treba da dostigne 1,7 milijardi do 2030. godine.
 
Stotine predstavnika afričkih zemalja učestvuje na ovom petodnevnom skupu u glavnom gradu Sudana da razmatraju kako da se iskoreni glad na tom kontinentu.
 
Porast je izazvan klimatskim promenama koje nose sa sobom prirodne katastrofe kao što su poplave, suše i loše žetve, zatim sukobima u više afričkih zemalja kao što su Somalija, Južni Sudan i Centraloafrička Republika, rekao je zvaničnik UN. U tim zemljama čak i kad ima hrane, prehrambeni proizvodi su često suviše skupi i ne mogu da stignu do konfliktnih zona.
 
Međutim ekonomski rast u Africi je u porastu, afrička tržišta poljoprivrede i hrane treba da dostignu hiljadu milijardi dolara do 2030. godine, prema procenama, što otvara mogućnosti za nove investicije rekao je on.
  • Milan

    20.02.2018 09:11
    Jedino smo siti političara
    I u Srbiji takođe, ali koga briga za nas...
  • Normalan

    20.02.2018 07:34
    @Igor
    Niko to neće da prizna. Višak tolerancije je uništio svet, ljudi ne dozvoljavaju sebi da razmisle u čemi je stvarno problem.
  • netačno

    20.02.2018 02:22
    U Africi se broj stanovnika svake godine uveća za 30 miliona!
    Pre 40 godina u Africi je živelo manje od 450 miliona ljudi, a danas preko 1200 miliona tj. 1.2 milijarde. Dakle, gladnih je procentualno sve manje.
    https://www.theguardian.com/global-development-professionals-network/2016/jan/11/population-growth-in-africa-grasping-the-scale-of-the-challenge

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.