VIDEO: Ostavka sekretara u hrvatskom Ministarstvu demografije usred pres konferencije

Državni sekretar u hrvatskom Ministarstvu demografije Marin Strmota podneo je danas ostavku pred resornom ministarkom, usred konferencije za novinare na kojoj su predstavljene demografske mere koje je nazvao neozbiljnim i "velikim folklorom".
Strmota je ostavku podneo pred ministarkom Nadom Murganić, koja je nekoliko minuta ranije predstavila zaključke s danas održane sednice za demografsku revitalizaciju Hrvatske koju je vodio premijer Andrej Plenković. Na novinarsku konstataciju da su mere koje je danas predstavila Murganić već predstavljene pre tri meseca, Strmota je neočekivano odgovorio da je to tačno i da se slaže s novinarima.
 
"Ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri meseca u vladi, kao demograf i mladi čovek, smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i s današnjim danom podnosim ostavku na mesto državnog sekretara", rekao je Strmota. On je ocenio da "država izumire" i dodao da je stanje najgore od kada zemlja postoji.
 
"Pričati ovako neozbiljno o tome... Ja kao mladi čovek, gradjanin Hrvatske, otac dvoje dece, suprug nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne verujem da će se išta rešiti ovakvim pristupom", rekao je vidno potresen Strmota, zahvalio se novinarima i potom napustio dvoranu.
 
Ministarka Murganić rekla je novinarima da nije znala za ostavku i ocenila da je reč "o nestrpljenju jednog mladog čoveka, jednog naučnika". Dodala je da statistika nije povoljna, ali da nepovoljna kretanja nisu nastala za vreme ove vlade.
 
Plenković je danas održao 4. sednicu Veća za demografsku revitalizaciju Hrvatske na kojoj se raspravljalo o toku priprema i sprovodjenja mera demografske revitalizacije, pre svega o proširenju dodatka za decu i povećanju dostupnosti dečjih vrtića širom Hrvatske. Pojedini mediji spekulišu da premijer razmišlja o mini rekonstrukciji Vlade, odnosno o zameni nekoliko ministara, medju kojima i Murganić.
 
  • makijaveli

    23.02.2018 18:58
    kad bi moglo
    Sve to deluje stvarno iskreno i dramaticno, ali bilo bi jako dobro kada bi se demografski problemi resavali preko noci ili kao od sale. Pa mnogim narodima preti polagano nestajanje, pa cak i nekim znacajnim, kao Rusima, na primer !
  • Мунгос

    21.02.2018 23:02
    @ Talac,
    Није ми јасно како сте дозволили да ваш менталитет оде толико далеко од Хрватског.
    Иначе, то сте требали закључити и пре оставке овог секретарчића.
  • Cocco

    21.02.2018 07:47
    Čovek mi s*ebao koncepciju.
    Mislio sam da su svi političari obične gnjide, jajare, podguzne muve, dupelisci, hoštapleri bez imalo morala i obraza…
    A sada ovo i pomislim da bi baš bilo lepo da preraste u pandemiju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.