Bivši vojnik SRJ osumnjičen da je bacio bombu na ambasadu SAD u Podgorici

Policija sumnja da je Dalibor Jauković (43) muškarac koji je sinoć bacio bombu u dvorište američke ambasade u Podgorici, a potom poginuo u drugoj eksploziji, saznaju "Vijesti".
Jauković je živeo u Podgorici, a rođen je u Kraljevu.
 
Na Jaukovićevom fejsbuk profilu se vidi da je nagrađen medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti Savezne republike Jugoslavije 1999. godine. Jauković je nagrađen za "izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i bezbednosti otadžbine". Eksplozija, za koju policija sumnja da je Jauković odgovoran, desila se oko ponoći.
 
"Pola sata posle ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno pre samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najverovatnije je reč o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mesta i rukovodi uviđajem", napisala je Vlada Crne Gore na Tviteru. 
 
 
Portparol Ambasade SAD Džef Adler je "Vijestima" potvrdio da se desio napad na Ambasadu i da službenici Ambasade rade sa policijom da bi se identifikovao napadač.
 
"Ambasada obavlja internu proceduru kako bi utvrdila bezbednost svog osoblja", naveo je Adler. 
 
Podsekretar Stejt Dipartmenta Stiv Goldstin je rekao da su očevici videli čoveka kako baca predmet preko zida ambasade. Navodi se i da niko u ambasadi nije povređen.
 
Goldstin je dodao i da su bezbednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu. On nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namernom samoubilačkom napadu. 
 
Ambasada je na svom sajtu saopštila da postoji aktivna bezbednosna situacija i američki državljani su savetovani da izbegavaju ambasadu do novog obaveštenja.
  • М70 АБ2

    22.02.2018 13:47
    Свака част јуначе ал ниси требао да дигнеш руку на себе.
  • Мунгос

    22.02.2018 09:27
    Сигуран да је бомбу бацио неки унутрашњи непријатељ.
  • miki

    22.02.2018 07:40
    Vidiš ti te ozbiljne države! Ej, odma su bacili Tweet! Napredne tehnologije i kontakt visokog tehnološkog nivoa se forsira! Kao NASA ! Dajte neki klip , neki link do foruma

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet