Sedam godina radio u Gradskoj upravi sa lažnom diplomom

Muškarac iz hrvatskog grada Petrinje je sedam godina radio u Gradskoj upravi sa falsifikovanom diplomom završenog fakulteta.
Sedam godina radio u Gradskoj upravi sa lažnom diplomom
Foto: Pixabay
Još nije utvrđeno kako je 43-godišnji Petrinjac pribavio diplomu o završenom stručnom studiju jednog zagrebačkog fakulteta, ali je policija utvrdila da je diploma falsifikovana.
 
Policija je saopštila da je istragom utvrđeno da se 43-godišnjak na osnovu falsifikovane diplome u februaru 2010. godine zaposlio u petrinjskoj gradskoj upravi, gde je raspoređen na radno mesto više stručne spreme.
 
Na taj je način lažnu diplomu upotrebio je i koristio kao pravu, sve do kraja septembra 2017. godine, kada mu je prekinut radni odnos.
 
Protiv 43-godišnjaka je zbog falsifikovanja dokumenata podneta krivična prijava.
  • bill

    23.02.2018 23:05
    Taj tamo bez diplome, a ovde nasi bez pameti. Isto je to...
  • dijasporac

    23.02.2018 23:05
    Svojevremeno je u javnom preduzecu u kom sam radio jedan kolega voleo sa vremena na vreme da napravi paniku, na jutarnjoj kafici i cigari ( pazi i kad se to radilo do 2010-11) u kancelariji gde je bilo kolega sa sumnjivim diplomama je nonsalantno rekao kako mu je Zorka iz HR-a rekla da sutra dolaze iz ministarstva ( nije vazno kog) da provere diplome zaposlenih. Za pola sata cela firma je brujala o sutrasnjoj konroli, ljudi su se "razboljevali" i naprasno odlazili izvan preduzeca. neki su panicno okretali telefone... sta normalnom coveku ostaje da radi u situaciji kakva je u danasnjem srpskom drustvu, nemas kome da prijavis takav kriminal, ostaje ti ili da cutis, gutas i nerviras se, ili da bezis od svega toga ili jednostavno da se bacis na zezanje.
  • Nebojša

    23.02.2018 22:56
    Brda au takvih diploma
    Evo dokaza a pogledajte na dnu teksta i kako izgledaju falš diplome onih koji veštace a istu takv imaju i neki tužioci
    http://fakti.org/serbian-point/okolo-gladac/nogo-izbori-4-marta-su-prilika-da-okončamo-kriminal-u-gradskom-zavodu-za-vestacenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet