Tusk: Stav Britanije o odnosu sa EU nakon Bregzita "čista iluzija"

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je da je pogled Britanije na njene buduće odnose sa Evropskom unijom, posle Bregzita, "zasnovan na čistoj iluziji".
Tusk: Stav Britanije o odnosu sa EU nakon Bregzita "čista iluzija"
Foto: Pixabay
- Ukoliko su navodi medija tačni, plašim se da je stav Britanije danas zasnovan na čistoj iluziji - rekao je Tusk nakon samita lidera EU.
 
Lideri EU pozvali su Britaniju da objasni svoju viziju budućih odnosa kako bi Tusk mogao da pripremi smernice za pregovore o tom pitanju narednog meseca.
 
Tusk je rekao da će EU usvojiti smernice "bez obzira na to da li je Britanija spremna s svojim vizijama naših budućih odnosa ili ne".
 
- Prirodno bilo bi mnogo bolje da jeste, ali mi ne možemo da stojimo sa strane i čekamo - rekao je Tusk.
 
On je prethodno juče rekao da očekuje da će 27 lidera zemalja EU prihvatiti zajednički stav o odnosima Unije sa Velikom Britanijom nakog Bregzita. Naime, Tusk je na konferenciji za novinare u Briselu rekao da će insistirati na pitanju da li je Velika Britanija spremna da predstavi svoju viziju o budućim odnosima ili ne.
 
- Prirodno, bilo bi mnogo bolje da je Britanija spremna - rekao je Tusk.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet