Bivši saradnik Trampa priznao da je bio u zaveri protiv SAD

Bivši visoki zvaničnik u predizbornoj kampanji Donalda Trampa, Rik Gejts, izjasnio se krivim po optužbi za zaveru protiv SAD i za laganje istražitelja.
Rojters navodi da Gejts sarađuje u saveznoj istrazi o navodnoj umešanosti Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine.
 
Specijalni tužilac SAD Robert Maler, koji istražuje navodno mešanje Rusije u izbore 2016, podigao je dodatne optužbe protiv bivšeg menadžera izbornog štaba Trampa Pola Manaforta i njegovog saradnika Rika Gejtsa, koje se odnose na finansijske malverzacije.
 
Reč je o optužbi za poreske i bankovne prevare.
 
Iz kancelarije Malera rekli su za savezni sud da će Maler razmotriti da se založi da Gejts služi kraću kaznu ukoliko bude sarađivao u istrazi, preneo je Rojters.
 
Ukoliko bude osuđen, Gejtsu preti zatvorska kazna između četiri i šest godina.
 
Gejts i Manafort već se suočavaju sa optužbama zbog kojih bi, ako budu osuđeni, mogli da provedu u zatvoru i 10 godina.
 
Oni su prošle godine optuženi za pranje novca, u vezi sa njihovim konsultantskim radom u Ukrajini u ime pro-ruske vlade tadašnjeg predsednika Viktora Jaunukoviča.
 
Manafort, koji je vodio Trampovu kampanju nekoliko meseci, negira navode, a njegov portparol Džejson Meloni tvrdi da je on nedužan i da je uveren da će biti oslobođen po svim tačkama optužnice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet