Skinuta oznaka poverljivosti i objavljen memorandum demokrata u SAD

Američki Kongres objavio je redigovan memorandum kao odgovor na dokument republikanaca koji su optužili FBI da je zloupotrebio obaveštajne resurse vlade tokom istrage o Rusiji i izborima u SAD 2016. godine.
Tramp je početkom februara stopirao objavljivanje memoranduma demokrata navodeći da je "veoma je politički obojen i dugačak" te se mora "znatno izmeniti".
 
Dokument sa kojeg je skinuta oznaka poverljivosti, ima 10 strana i u njemu se oštro kritikuje republikanski memorandum kao "transparentni pokušaj da se podriju" istrage FBI, Ministarstva pravda i specijalnog savetnika Roberta Malera, prenosi Rojters.
 
Odbor za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Kongresa objavio je 2. februara poverljivi republikanski memorandum, u kojem se tvrdi da su zvaničnici vodećih agencija za sprovodjenje zakona u SAD zloupotrebili ovlašćenja tokom istrage o predsedničkoj kampanji Donalda Trampa 2016. godine.
 
Sporni dokument, u kojem se FBI optužuje da je koristio nepotkrepljene informacije kako bi prisluškivao jednog od Trampovih saradnika, objavljen je posle Trampove odluke da sa njega skine oznaku poverljivosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet