Kina zahteva da SAD povuče sankcije prema Severnoj Koreji

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova zahteva da SAD prestanu sa uvođenjem sankcija Severnoj Koreji koje utiču i na kineska odeljenja i individue, saopšteno je iz Ministarstva.
Kina zahteva da SAD povuče sankcije prema Severnoj Koreji
Foto: Pixabay
Ministarstvo je izdalo saopštenje nakon što je Vašington uveo do sada najšire sankcije Severnoj Koreji.
 
Kina je uložila oštar protest SAD zbog sankcija, koje uključuju osobu sa tajvanskim pasošem, kao i kompanije u Kini, Hongkongu, Tajvanu i Singapuru.
 
U saopštenju Ministarstva navodi se da Kina zahteva da američka strana smesta prekine relevantne greške, kako bi se izbeglo narušavanje bilateralne saradnje na relevantnom polju.
  • Nebojša

    25.02.2018 15:20
    BOING
    Ako ne povuku sankcije sledi otkazivanje porudzbina za BOING avione a onda i ostalo vredno 300 milijardi USD.
    Kina ce im na kraju probiti glogov kolac s punim pravom i na zadovoljstvo normalnih ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.