Nakon masakra u školi, kompanije prekidaju saradnju s udruženjem vlasnika oružja

U SAD i dalje traje debata o kontroli oružja posle masakra u školi na Floridi, a sve više kompanija saopštava da je, zbog tog incidenta, okončalo marketinški program sa Udruženjem vlasnika oružja.
Nakon masakra u školi, kompanije prekidaju saradnju s udruženjem vlasnika oružja
Foto: Pixabay
Guverner Floride Rik Skot založio se da se starosna granica za kupovinu oružja podigne sa 18 na 21 godinu.
 
Republikanski guverner je najavio da će predložiti još neke mere koje bi povećale bezbednost u školama i pooštrile kontrole oružja, kao i da će o tome razgovarati sa nadležnima u narednom periodu.
 
U međuvremenu, sve više kompanija saopštava da je okončalo marketinški program sa Udruženjem vlasnika oružja, zbog pucnjave u školi na Floridi.
 
Među kompanijama su avio prevoznici Delta i United, osiguravajuća kuća Mef Life, kompanije za rentiranje automobila Hertz I Enterprise, tehnološka kompanija Symantech Corp, lanci hotela Wyndham I Best Western.
 
Udruženje vlasnika oružja je, kako navodi Glas Amerike, najmoćnija lobistička grupa u Americi koja se zalaže za slobodnu prodaju i nošenje oružja I ima oko 5 miliona članova.
 
Zagovornici kontrole oružja na Tviteru su pozvali na bojkot Udruženja vlasnika oružja (#BoycottNRA) i koriste društvene mreže da pozovu kompanije da prestanu da sarađuju sa Udruženjem.
 
Sa druge strane, predsednik tog udruženja Vejn Lapjer je na skupu Konzervativne političke akcije poručio da zagovornici kontrole oružja eksploatišu ubistvo na Floridi.
 
Američki predsednik Donald Tramp izneo je nekoliko predloga, među kojima je naoružavanje nastavnika, podizanje starosne granice sa 18 na 21 godinu za kupovinu automatskog i poluautomatskog oružja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.