Više od 20 mrtvih od hladnoće u Evropi

Talas sibirske hladnoće vlada čitavom Evropom, od Baltičkog do Sredozmenog mora, gde je za nekoliko dana stradalo više od 20 osoba.
Talas hladnoće koji britanski mediji zovu "Zver sa istoka", u Holandiji "Sibirski medved" a u Švedskoj "Snežni top" ugrozio je zdravlje najosetljivnih, kao što su starije osobe i beskućnici, dok je u celoj Evropi poremećen saobraćaj. Ukupno 23 osobe su stradale od početka talasa hladnoće u petak, a najviše žrtava hipotermije bilo je u Poljskoj, Estoniji i Litvaniji.
 
Temperatura će večeras i tokom noći u proseku ostati ledena, minus 24 stepena u Nemačkoj, minus 29 u Estoniji i minus 18 u Češkoj.
 
U Londonu je danas padao sneg, dok je Rim juče osvanuo pod snegom prvi put posle šest godina. Sneg je pao i na francuskom ostrvu Korzika, prvi put posle čak 30 godina.
 
U Berlinu je danas bilo -14, a na pojedinim mestima u Švajcarskoj -38 stepeni Celzijusa. Hladnoća je izazvala kašnjenja i otkazivanja letova na aerodromima u Londonu, Nici i Napulju.
 
Ledeni dani zabeleženi su i u regionu.
  • Станко

    28.02.2018 06:12
    @@@
    За ноћ среда на четвртак за Нови Сад се предвиђа температура минус седамнаест (-17). Уколико нико не очисти улицу Липе и Велики Врхови, месна заједница Сремски Карловци, Општина Сремски Карловци, где живи неколико породица, могло би бити смртних случајева и у Војводини. Али Србској власти је битније се сликати како смештају и хране беслућнике којима је основно зарадити или испрпсити за пиво или ракију него ослободити приступ Држављанима који уредно плаћају порез. Супруга је имала срећу да су јој лекари уништили здравље и однели на болничко лечење пре овог невремена.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.