Slovenački političar kažnjen zbog seksističkog komentara upućenog novinarki

Slovenački političar, gradonačelnik Kopra Boris Popovič mora da plati 3.500 evra sa kamatom zbog seksističke i uvredljive izjave upućene novinarki koja je pratila jedan njegov sudski slučaj.
Popovič je bio nezadovoljan izveštavanjem Evgenije Carl za Slovenačku televiziju, koja je pratila slučaj kad mu se sudilo zbog zloupotrebe položaja. Kada ga je ona 2013. nakon ročišta upitala za komentar, Popovič joj je kazao da ima lepe grudi koje je pohvalila, kako je rekao, čak i njegova supruga.
 
Novinarka je na sudu rekla da je "zbog toga imala psihičke teškoće i jake bolove u leđima", za koje su sudski veštaci u iskazu potvrdili da mogu biti psihosomatskog porekla. 
 
Ona je navela i da joj je Popovič u više navrata uputio uvredljive i seksističke komentare, zbog čega ga je tužila i zatražila odštetu od 7.000 evra. Između ostalog joj je navodno rekao da nimalo ne liči na Pamelu Anderson, nekadašnju zvezdu američke serije "Bejvoč".
 
Sudija Alenka Kočevar Nosan odlučila je da Popovič mora da plati dodatne dve hiljade evra za svaki sličan ispad prema novinarki do kojeg bi došlo u budućnosti, navode slovenački mediji.
 
- Verujem da je lokalni političar ovim dobio poruku da nije svemoguć i da mu se njegova jezička gimnastika očigledno finansijski ne isplati - rekla je novinarka, dodavši da se na nepravosnažnu presudu neće žaliti.
 
I Popovič protiv novinarke vodi odštetnu parnicu. Tvrdi da ga je ona javno vređala izrazima kao što su "gradonačelnikove paranoidne izmišljotine" ili "gradonačelnikove gluposti koje ne zavređuju komentar".
  • Ja

    18.03.2018 08:56
    Imala psihicke teskoce i bolove u ledjima hahahaha pa ne zna se ko je ludji ovde
  • markoni

    17.03.2018 14:05
    sjajno
    mala je razlika između komplimenta i seksizma...
    bitno je lepo upakovati tu svoju "kinky" misao i nastaje kompliment...
    a kad seljačina izgovori svoju perverziju, nastaje seksizam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.