Preteće pismo grčkom ministru koji pregovara sa Makedonijom

Preteće pismo s metkom poslato je grčkom ministru spoljnih poslova angažovanom u pregovorima s Makedonijom o dugotrajnom sporu oko imena.
Nikos Kocijas proteklih je meseci već primao preteća pisma i pozive. "Nova koverta... sadrži metak i pismo u kojem se cilja na njegove napore u vezi s makedonskim pitanjem", rekao je policijski zvaničnik.
 
U pismu upućenom Kocijasu u februaru navodi se da su "tri metka" za njega. Grčka, koja ima pokrajinu Makedoniju, od raspada Jugoslavije ima primedbe na ime susedne države Makedonije. Očekuje se da će Kocijas ovih dana putovati u Skoplje kako bi ponovno razgovarao o tom pitanju.
 
Makedonija i Grčka dogovorile su se ove godine da će pojačati pregovore kako bi se rešio spor koji otežava makedonske težnje za priključenje u NATO i Evropsku uniju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet