Turski novinar Sahin Alpaj pušten iz zatvora

Novinar optužen za podržavanje puča u Turskoj Sahin Alpaj pušten je iz zatvora, prenela je turska državna agencija Anadolija.
 Turski novinar Sahin Alpaj pušten iz zatvora
Foto: Pixabay
Alpaj, 74-godišnji novinar koji je ranije pisao za sada ugašeni list Zaman, pušten je rano jutros iz zatvora na periferiji Istanbula.
 
Anadolija navodi da je Sahinu Alpaju određen kućni pritvor i da mu je zabranjeno da napusti Tursku.
 
Alpaj je uhapšen ubrzo nakon neuspelog puča u julu 2016. u Turskoj i optužen je za članstvo u terorističkoj organizaciji i pokušaj svrgavanja vlasti.
 
Turska smatra da je muslimanski propovednik Fetulah Gulen odgovoran za organizovanje neuspelog puča u toj zemlji, što on negira. Turske vlasti zatvorile su list Zaman i druge medije povezane sa Gulenom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet