Danas predsednički izbori u Rusiji, Putin ubedljiv favorit

U Rusiji se danas održavaju predsednički izbori, a prema rezultatima anketa aktuelni predsednik Vladimir Putin osvojiće novi mandat.
Prema rezultatima ankete, koju je 12. marta sprovela Fondacija ruskog javnog mnjenja, 64,9 odsto ispitanih odgovorilo je da će glasati za Putina.
 
Sledi kandidat Komunističke partije Pavel Grudinin, koji je dobio podršku 6,7 odsto ispitanika, a na trećem mestu je šef Liberalnodemokratske partije Vladimir Žirinovski sa 6,2 odsto.
 
Preostalih pet kandidata dobili su mnogo slabiju podršku.
 
U skladu sa ruskim Zakonom, kandidat koji osvoji više od 50 odsto glasova dobija šestogodišnji predsednički mandat.
 
 
Prema podacima ruske Centralne izborne komisije, registrovano je oko 110 miliona glasača. 
 
Predsedavajući Komiteta za međunarodna pitanja u Gornjem domu ruskog parlamenta Konstantin Kosačev izjavio je da je za današnje predsedničke izbore u Rusiji registrovan rekordan broj stranih posmatrača, njih više od 1.500.
  • Izbor

    18.03.2018 10:02
    Verovatno su izbori isto pošteni kao kod nas ali bar na kvadrat....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet