VIDEO: Požari besne jugoistokom Australije

Na jugoistoku Australije besne požari, koje raspiruju suvi i vreli vetrovi, zbog čega su kuće uništene, stoka uginula, a stotine ljudi primorano je da ode.
Za sada, nije prijavljeno da ima poginulih ili teško povređenih.
 
Požari, za koje se veruje da su juče izazvale munje, najpre su zahvatili travu i rastinje, a brzo su izmakli kontroli širom ruralnog jugozapadnog dela australijske države Viktorija. 
 
"Kiša nam nije padala 30 ili 40 dana, tako da smo znali da je zemlja suva. U Viktoriji smo bili spremni za ovo što je donelo suvo, vrelo i vetrovito vreme", rekao je komesar Službe za upravljanje vanrednim situacijama Kreg Lepsli. 
 
S vatrenom stihijom se bori oko 280 vatrogasaca, dok je 22.000 domaćinstava ostalo bez struje nakon što su jaki vetrovi oborili drveće, naveo je Lepsli. Više od 10 kuća je uništeno, a neki putevi u Viktoriji su danas zatvoreni dok je stanovnicima naloženo da ostanu u kućama jer ih može zahvatiti plamen na otvorenom, a opasno je i voziti se putevima nad kojima se nadvio gust dim. 
 
Očekuje se da će vetrovi oslabiti večeras, kako prognoziraju meteorolozi.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet