Putin ubedljivo pobedio na izborima za predsednika Rusije

Vladimir Putin prema prvim rezultatima predsedničkih izbora u Rusiji ostvario je pobedu i osvojio još jedan mandat na čelu države.
Putin je osvojio je 73,3 odsto glasova na predsedničkim izborima, saopštila je Centralna izborna komisija na osnovu obrađenih oko 32,5 odsto biračkih listića.
 
RT prenosi da je Putin na izborima koji su održani danas slavio uverljivu pobedu. Iza njega je kandidat Komunističke partije Pavel Grudinin, sa 14,6 odsto glasova, dok je veteran Vladimir Žirinovski, koji se takmičio i sa Borisom Jeljcinom na izborima 1991. godine, na trećem mestu sa 6,6 odsto glasova. Novinarka Ksenija Sobčak osvojila je 1,4 odsto glasova.
 
Izborni štab predsednika Vladimira Putina smatra da prvi rezultati glasanja na predsedničkim izborima govore o "značajnoj pobedi", ocenjujući da je to konsolidovani odgovor na spoljašnji pritisak na Rusiju.
 
 "Mi smo očekivali pobedu, ali je ovo zaista jaka pobeda, i rezultat radova svih naših štabova. I, naravno, konsolidovani odgovor na pritisak na Rusiju", izjavila je za agenciju Interfaks kopredsednica Putinovog izbornog štaba Elena Šmeljeva.
 
Po njenim rečima, postoji "nepravda" u odnosu na Rusiju, koja jača. "To je naš zajednički odgovor", dodala je Šmeljeva.
 
Ona je ocenila i da Putinu rezultati izborima, na kojima je na osnovu više od 30 odsto prebrojanih glasova dobio više od 70 odsto glasova, daju "odrešene ruke za dalje odluke".
  • Sever Srbije

    19.03.2018 14:34
    Ako Sorosov nije prvi odma nije dobro!a separatisti samo duvate u prazno!
  • Обсервер

    19.03.2018 10:20
    То Царе
    Честитка Царе, не само на данашњој победи, већ и на оном, што сте учинили за опоравак дубоко псрнуле Државе, због наметнуте ''Перестројке'' и Гласности'' увезених из бастиона ''Демократије''. Изгледа да Вам ''санкције'' од стране ЕУ пријају и анимирају Ваш привредни раст. Желим Вам добро здравље и до виђења !
  • VladaN

    19.03.2018 09:05
    Svaka sličnost između Putina,.
    ...Lukašenka, Erdogana i Vučića je slučajna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet